DSB in faillissement

Hoe houd je alle medewerkers gemotiveerd als ze weten dat hun baan/bedrijf eerdaags ophoudt te bestaan? Ofwel hoe voorkom je als werkgever dat mensen voortijdig en ongewenst weg gaan.
En voor die medewerker: Hoe succesvol en aantrekkelijk word je voor de arbeidsmarkt.

DSB mobiliteitstraject

Aanpak:

Bij DSB in faillissement heeft Way2Talent ruim twee jaar een in- en outplacement traject verzorgd waarin alle werknemers van hoog tot laag konden kiezen uit een pakket van diverse ontwikkel tools. Het doel was t.z.t. zo goed mogelijk voorbereid te zijn op een nieuwe functie / rol en werkomgeving. Tevens wist de opdrachtgever, door de medewerker tijd en de ruimte te geven om zich te ontwikkelen, diezelfde medewerker aan zich te binden om het onder handen liggende werk uit te voeren. Iedere medewerker mocht zelf kiezen of ze gingen voor loopbaanbegeleiding, een EVC traject, coaching, het volgen van trainingen of een combinatie hiervan.

De ingezette methodieken bestonden uit:

  • 14 verschillende Workshops van Personal branding tot Netwerken tot Mindmappen en 10 Trainingen variĆ«rend van Effectief communiceren tot Leiderschapsstijlen tot Omgaan met verandering. Het betrof een ruim aanbod van de ontwikkeling of training van praktische vaardigheden, die goed van pas komen in de nieuwe toekomst van de DSB medewerkers.
  • Gedragsscans = voor meer persoonlijke effectiviteit. Meer grip op de emoties.Het realiseren van persoonlijke doelen of gewoon voor meer zelfvertrouwen.
  • Beroepen interesse testen = uitgebreide vragenlijsten, waarbij beroepsaffiniteiten, studierichtingen, vrijetijdsbestedingen en beroepsactiviteiten de revue passeren.
  • Persoonlijkheidsvragenlijsten = inzicht in de eigen talenten, aandacht- en ontwikkelpunten. Bewust of onbewust gedrag en het effect hiervan. Meten van persoonlijke waarden.
  • Capaciteitentesten = inzicht in het niveau van functioneren. Voor veel medewerkers was dit een echte eye opener.
  • Werkboeken = inventarisatie van de huidige loopbaan en zicht krijgen op de wensen en kwaliteiten voor het vinden van een nieuwe functie c.q. werkomgeving d.m.v. theorie en vooral veel praktische oefeningen.
  • Ondernemersrapport = Inzicht in kwaliteiten van mensen bij ondernemerschap en/of het starten van een eigen bedrijf.
  • Leiderschapsrapport = 24 leiderschapsstijlen in kaart brengen. Tevens geeft het aan in welke werksituaties iemand effectief Situationeel Leiderschap vertoont.
  • Management development = ontwikkeltraject voor leiding gevenden en degenen die een aansturende rol ambiĆ«ren. Bestaande uit training, coaching, training.

Resultaten / successen / opbrengsten:

De opdrachtgevers, curatoren, waren zeer content. Het percentage uitstroom was met meer dan 80% gedaald. Dit was een belangrijke kostenfactor voor hen. Om het faillisement snel te kunenn afronden, was de kennis van de overgebleven medewerkers nodig. Voor elke medewerker die voortijdig DSB verliet, moest een dure externe kracht worden aangetrokken.

Voor de DSB medewerker betekende dit traject:
- Verdiept inzicht in eigen kunnen en loopbaanwaarden
- Beter perspectief op (on)mogelijkheden
- Goed voorbereid de arbeidsmarkt benaderen

Klik hier of hier voor een evaluatie van twee deelnemers die meededen aan het vervolg traject voor een verdiepingslag.
Tevens een evaluatie n.a.v. het Management Development traject.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

EVC Certificering

Assessments

Digitaal paspoort