E-HRM: Het eigen personeelsdossier

E-HRM staat voor het digitale personeelsdossier. Internet binnen HRM draagt in grote mate bij aan de professionalisering van HRM. Betere kwaliteit en effici├źntere processen geven de P&O (HR)-adviseur meer ruimte om zich te richten op de eigen inhoudelijke, toegevoegde waarde.

E-HRM is bovendien een belangrijke pijler van modern werkgeverschap. Het sluit naadloos aan bij de nieuwe generatie medewerkers dat alles op de computer doet en voor wie de scheiding tussen werk en priv├ę geen thema is.

E-HRM biedt medewerkers de kans eigenaar te zijn van de aan hen gerelateerde zaken. Zij beheren hun digitale dossier en voeren daarbij zelf de regie. Zij bepalen voor een deel wat er in komt: diploma's, trainingscertificaten, een update van het cv. En zij bepalen met wie zij contact onderhouden door te kiezen voor e-coaching of door een blog bij te houden.

E-HRM is direct ook het persoonlijke ontwikkeldossier. Het kan onafhankelijk van de werkgever meegaan met de medewerker als hij wisselt van werk. E-HRM komt dicht bij de doelstelling van minister Henk Kamp, die een e-portfolio beoogt van de wieg tot het graf in het kader van een leven lang leren!

Meer weten?

Neem contact op!

 

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

EVC Certificering

Assessments

Digitaal paspoort