Mobiliteit geeft richting en verbindt

Organisaties, disciplines, situaties, experts en kwaliteit samenbrengen. Dat is mobiliteit voor Way2Talent. Dat werkt het beste als iedereen goed op de hoogte is van zijn talenten en sterke en zwakke punten. Waar komen die talenten het best tot hun recht en wanneer is een werknemer het meest gemotiveerd? Dat zijn de kernvragen bij de mobiliteitsscan van Way2Talent.

De mobiliteitsscan is voor een deel digitaal. Daarnaast plannen we een gesprek met de werknemer in. In een uitgebreide rapportage zetten we vervolgens alle kwaliteiten en ontwikkelpunten op een rij.

De mobiliteitsmeting hoeft niet op zichzelf te staan. In samenwerking met onze medewerkers en partners verzorgen wij een heel scala aan groei- en ontwikkelingsmogelijkheden:

Werken aan een doel

Bij de opleidings- en ontwikkeltrajecten gaan we altijd uit van een concreet doel dat we van te voren afspreken. Een doel kan zijn het optimaliseren van een loopbaan maar ook persoonlijke ontwikkeling, toegroeien naar een functie, leiderschap of outplacement. We werken waar nodig ook aan een actueel portfolio met onze kandidaten.

Mobiliteitscentrum in uw organisatie

Werknemers wisselen vaker van werk dan vroeger. 40 jaar bij dezelfde baas is eigenlijk niet meer van deze tijd. Als werkgever kunt u daar op inspelen met een arbeidsmobiliteits- centrum (insourcing en/of outsourcing). Koppel uw eigen expertise aan die van ons en zorg samen met ons voor tevreden en gemotiveerde werknemers.

Het mobiliteitstraject van Way2Talent verbetert de persoonlijke motivatie van uw medewerkers en vermindert (ongewenste) uitstroming.

Meer weten?

Neem contact op!

 

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

EVC Certificering

Assessments

Digitaal paspoort