Healthy Leadership

Healthy leadership: onderdenemerschap, vakinhoud voorop

Healthy leadership staat in onze ogen voor ondernemerschap. Het staat voor de beweging dat individuen en groepen hun eigen authenticiteit en vakinhoud voorop stellen. Zij willen werken op een manier en op een moment dat zij zelf bepalen.

Healthy leadership betekent: 

  • dat de maatschappij om onze leiders heen in rap tempo verandert
  • dat ondernemende leiders de financiĆ«le keuze maken voor een grotere flexibele schil van hun arbeidscapaciteit, maar dat schaarste, duurzaam en divers de termen zijn die bepalen wat gaat gebeuren (aanbod bepaalt de vraag)
  • dat leiders met de huidige strategie er niet zullen komen
  • dat verbinding tussen leiders er wel is, maar bijzonder versplinterd is in de regio
  • dat samenwerking tussen leiders opkomt, maar dat dit een heel eigen dynamiek heeft, te weinig activeert en dat de politiek zich steeds meer gaat bemoeien met leiders
  • dat leiders in het MKB en de zorg, het onderwijs en welzijn niet meer met het budget toekomen en er drastische keuzes moeten worden gemaakt
  • dat er weer uitstroom komt van jonge mensen naar elders.

Thematische bijeenkomst

De toekomst ziet er anders uit dan leiders denken. Dat vraagt om andere competenties. Welke dat zijn, vormt de kern van de thematische bijeenkomst.

Wie zijn nu die healthy leaders? Zijn dit de oude leiders die vertrekken vanuit strategie en hiƫrarchie? Zijn dit vrouwelijke of meer feminiene leiders? Of zijn dit wellicht nieuwe leiders?

Ook de technische ontwikkelingen en de daarmee vrijgekomen informatiestroom spelen binnen het leiderschap een rol.


Meer weten?

Neem contact op!

 

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

EVC Certificering

Assessments

Digitaal paspoort