Assessment, motiveert talent

illustratie-talentVoor u een nieuwe werknemer aanneemt, wilt u natuurlijk weten of u de geschikte persoon aanneemt. Een gesprek is een methode om een sollicitant te leren kennen. Maar een echt beeld krijgt u met een assessment.

Way2Talent kent drie assessments: het selectie-assessment, het loopbaan onderzoek en het ontwikkelassessment. Afhankelijk van het doel van het assessment maken we een selectie uit de volgende onderdelen:

 

  • Capaciteitentest: voor het vaststellen van het niveau van functioneren
  • Persoonlijkheidsonderzoek: geeft inzicht in persoonlijkheidskenmerken, motivatie en talenten, behoeften, sterke kanten en aandacht- en ontwikkelpunten
  • Praktijksimulaties: toetsen van vaardigheden die van belang zijn
  • Beroepskeuze en interesse onderzoek: geeft inzicht in affiniteiten en voorkeuren wat gewenste functies, rollen en arbeidsomgeving betreft
  • Eindgesprek: een mondelinge terugkoppeling van de testresultaten
  • Adviesrapport: onderbouwde conclusies, bevindingen en ontwikkeltips, helder en eenduidig weergegeven

Wat levert een assessment u op?

Een assessment is de manier om de juiste mensen met de juiste motivatie op de juiste plek te krijgen. Gemotiveerde mensen met de juiste kwaliteiten. U krijgt inzicht in de kwaliteiten van uw mensen in relatie tot de vereiste functie, de rol en het gedrag. Daarbij rekening houdend met de levensfase van de mens als de organisatiefase.

Bovendien krijgt u inzicht in de ontwikkelbehoeften van uw mensen. Daar kunt u op sturen met trainingen en het bieden van kansen op de werkvloer. De juiste mensen op de juiste plek zorgt voor betere prestaties, minder personeelsverloop en gemotiveerd personeel.

Bekijk een voorbeeld van een kort pdfassessment verslag

Download de flyer over pdfassessments

 

Om werkgevers, directie, CEO's en hoger management te ondersteunen, is er een nieuw rapport van Saville: het Leadership Impact report. Met vele competenties als: Empoweren, succes behalen, feedback, vertrouwen uitstralen en leidinggeven en diverse leiderschap stijlen.

Meer weten?

Neem contact op!

 

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

EVC Certificering

Assessments

Digitaal paspoort